16.6.2016
Taikina:
150 g voita ( sulatettuna)
2 dl appelsiinimehua
5 munaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
Kuorrutus:
100g voita
3/4 dl vahvaa kahvia ( tummaa murukahvia kuumaan veteen)
500 g tomusokeria
3-4 rkl tummaa kaakoajauhetta
vanilijajauhoa ripaus
Sulata voi ja lisää jäähtyneeseen voihin appelsiinimehu. Yhdistä jauhot. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vuoronperään mehuseosta ja jauhoja siivilän läpi, kääntele taikinaa varovaisesti mutta tasaisesti että voi sekoittuu hyvin.
Levitä öljytylle leivinpaperille ja paista 200 asteessa n. 20 min.
Kuorrutteeseen sulata voi ja lisää kahvi, lisää sokeri, kaakojauhe ja vanilijajauho.
Sekoittelin itse seosta pienellä lämmollä kunnes oli sokeri sulanut ja nopea kaato jäähtyneen pohjan päälle. Jos lisäät strösseleitä, tee se nopeasti.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Olipa hyvä resepti 💕