10.2.2017
Tilaajalta sain marjat 550g mansikkaa ja mustikkaa 390 g. Mansikkaa oli sen verran runsaasti että tein pienen mansikkahillon ensin.
200g jäisiä mansikoita ( tein tämän ennen kakun täytteitä niin olivat vielä jäisiä)
tilkka vettä
n.2 rkl hillosokeria
vaniljajauhoa
Hetken kiehuttelua n.5 -10 min ja jäähtymään.
Pohja: 24 cm vuokaan
5 munaa
110 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhoa
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi ja jäähdytä. Tee jauhoseos valmiiksi. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää jauhoseosta ja jäähtynyttä voita vuoronperään, kääntele taikinaa aina välissä. Sekoita voi hyvin joukkoon.
paista 170 asteessa n. 45 min
Mustikkatäyte:
390g mustikkaa ( soseutettuna)
2,5 dl Floora vispiä
1 prk vaniljarahkaa
vaniljajauhoa
4 liivatetta
2 tl vaniljasokeria
otin talteen mustikoista sulamisvettä.
Liivatteet likoamaan ( laitoin molempien täytteiden samaan aikaan). Vatkaa vispi ja lisää rahka, mustikka sekä vaniljasokeri. Tilkka mustikkavettä kattilaan ja kiehauta, lisää liivatteet 4 kpl hyvin puristaen vedet pois. Kun seos on jäähtynyt kaada vaahdon joukkoon ja sekoita hyvin.
Mansikkatäyte:
350 g sulanutta mansikkaa ( soseutettuna)
1 prk mansikkarahkaa
2,5 dl flora vispiä
pieni tilkka luontaista vadelma aromia
mansikanmakuista tomusokeria maun mukaan
4 liivatetta
ripaus vaniljakreemiä
burgundinpunaista pastaväriä vähän
( liivatteet on jo liotettu), Vatkaa vispi, lisää rahka ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeria, väriä, aromia, ripaus vaniljakreemiä. Tilkassa vettä kiehauta liivatteet ja anna hieman jäähtyä ennen kaatamista rahkaseokseen. Sekoita hyvin.
Kostukkeeksi meni maitoa jossa vaniljasokeria n. 0,7 dl per kerros. Mansikkahilloa riitti ohuelti kahteen kerrokseen.
Kokoa kakku irtopohjavuoan sisään ja anna muhia jääkaapissa seuraavaan päivään.
Muista kostuttaa myös päälimmäinen kerros.
Kreemin tein vasta seuraavana päivänä jotta on notkea levitettäessä. Ohje on otettu kakkumonsterin blogista ja siellä on hyviä videoitakin. Siellä on myös laskettu määrät kakkujen mukaan.
Marenkikreemi:
Tämä määrä riitti hyvin korkeahkon kakun päälystämiseen, vaniljamassan alle. Hieman jäi ylikin.
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
180g voita ( ota ajoissa lämpimään jotta on pehmeä huoneenlämpöinen)
0,3 dl vettä
vaniljauutetta
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Laita vesi ja sokeri kattilaan ja lämmitä seos 121 asteiseksi, älä yhtään sekoita.
Lisää sokerisiirappi välittömästi kuumana valkuaisen joukkoon, valuta reunoja pitkin ja sekoita tehokkaasti vatkaimella koko ajan. Iso yleiskone olisi paras tähän puuhaan, jotta kädet olisi vapaana tehdessä.
Vaahdota seosta kunnes massa on kädenlämpöistä.
Lisää voita joukkoon pieninä nokareina ja lisää vaniljauutetta hieman. Sekoita kunnes on kuohkeaa. Voin lisäämisen jälkeen voi hetken näyttää rakeiselta mutta vaahtoutuu kyllä, vatkaa ainenkin 10 min.
Batman logon tein paria pv aikaisemmin. Kannattaa tehdä mahdollisimman ohueksi. Leikkaavuuden kannalta, olisi parempi tehdä samana pv kun kakun muutenkin päälystää, mutta aikaa ei vaan ollut siihen. Nytkin tuossa meni marenkeineen / massojen värjäyksiin sekä koristelujen muovaamiseen- leikkaamiseen 3 h! Kuulostaa paljolta 🙂 mutta uusia elementtejä oli ja vaikka ulkokuoren olin suunitellut aika tarkasti, mutkia tulee aina matkaan. Kreemi onnistui kyllä kerrasta ja olen ylpeä 🙂 Hih.. rauhallisesti hyvä tulee.
Valkoista vaniljamassaa väräsin siniseksi.
Keltaiseen vaniljamassaan lisäsin sitruunankeltaista pastaväriä, jotta sain kirkkaamman värin.
Mustaa vaniljamassaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Mari-johanna: kiitos lämpimästä kommentistasi 😊 juu vähemmän tarvii tomusokeria, ihan alustasta riippuu et tarttuukko kiini.
Uskon että kakkusi on hienoja, olet vain vaatimaton 😊