21.3.2017
2 keskikokoista bataattia
öljyä
suolaa
Kuori ja viipaloi n. 1 cm levyisiksi. öljyä ja suolaa ( voi olla vähän reilumminkin)
200 astetta n 20- 25 min, kokeile välillä veitsellä onko pehmoisia.
Tässä en kuitenkaan grillivastusta käyttänyt koska en halunnut kovaa kuorta.
Soseuta bataatit.
Piirakkavuoka 24 cm
Pohja:
120 g maitorahkaa
120 g voita ( pehmeä)
2,5 dl Farina pizza- ja piirakkapohjaseosta ( Vuohelanherkku) Sisältää kauraa!
1 tl leivinjauhetta
suolaa ripaus
välimerenyrtti maustetta
Sekoita maitorahka , voi, yrttimauste sekä suola keskenään. Lisää jauhot. Tee tasainen massa ja tarvittaessa lisää hieman jauhoa. Painele massa piirakka vuokaan tasaisesti.
Täyte:
Batattisose
1 tl herbamare suolaa
2 valkosipulinkynttä raastettuna
mustaapippuria
timjamia
paprikajauhetta
2 munaa
2 dl creme fraichea
2 tl sitruunamehua
Patros feta koko levy
kurpitsansiemeniä ( siemenet kannatta ruskistaa pannulla ennemmin)
seesaminsiemeniä ( mitä tahansa siemeniä)
juustoraastetta n. 150 -200g
Sekoita creme fraiche, suola, kananmunat ja sitruunamehu ja lisää siihen bataattisose.
Lisää muut mausteet, kaada piirakkapohjan päälle. Pilko feta kuutioiksi ja töki pinnalle, niin että uppoaa lisää myös siemenet.
Juustoraastetta päälle ja uuniin 200 asteeseen n. 40-45 min
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä