20.12.2016
Pohja 24 cm vuokaan
5 Munaa
110 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhoa
1 ison appelssiinin raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi ja jäähdytä. Tee jauhoseos valmiiksi. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää jauhoseosta ja jäähtynyttä voita vuoronperään, kääntele taikinaa aina välissä. Raasta appelsiinin kuori joukkoon, mielellään kulhon päällä niin kaikki tihkuva nestekin menee taikinaan.
paista 170 asteessa n. 45 min
Appelsiinitäyte:
6 liivatetta
200g appelsiinirahkaa
200g appelsiinituorejuustoa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ( laktoositon)
2 isoa appelsiininia ( kuoriraaste), pohjien kostutus appelsiini mehulla.
vaniljajauhetta
sokeria maun mukaan
cointreaulikööriä hieman liivatteen nesteeksi sekä maun mukaan vaahtoon n. 1-2 rkl
Liivatteet likoamaan, vaahdota vaniljakastike ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.
Lämmitä hieman cointreaulikööriä kattilassa ja lisää liivatteet, anna jäähtyä ennen seokseen lisäämistä.
Lisäys reseptiin…appelsiinihilloa laitoin tuohon kerrokseen pohjalle ensin täytettä.
Suklaatäyte:
2 liivatettta
150 g brunbergin tummaasuklaata ( laktoositon)… sulata
200g suklaatuorejuustoa
2 dl vispiä ( laktoosoton)
hieman tomusokeria
2 rkl vaniljasiirappia ( sokeriton)
loraus kaakojuomaa, että seos hieman notkistuu täyttöä ajatellen.
Liivatteet likoamaan. Vaahdota vispi, lisää muut aineet sekä sulatettu suklaa.
Lämmitä liivatteet tilkassa vettä tai kaakaojuomassa, jäädyttyään lisää seokseen , sekoita hyvin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitokset mari-johannallekin ilahduttavista sanoista. Oma käsi tosin oli oikeasti paketissa tuon session jälkeen 😆😂 niin koville otti tuo pienen pieni räpöstely, vaikka hommat oli jaettu useammalle illalle että ehtii kuivumaan.