27.9.2016
Pohja:
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja ( seuraavan kerran muistan käyttää ohrakasta)
4 kananmunaa , munat oli hieman eri kokoisia, meidän kanat kun ei tunne standardia 🙂
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
225 astetta n.8 min, liinan alle kumoamisen jälkeen.
Täyte:
5 appelsiinia ( Navel) lohkoin palat ilman kuoria.
Keitin pienessä kattilassa, vanilija jauhon kera appelsiineja kunnes suurin osa vedestä oli haihtunut.
1 prk laktoositonta vispiä
150 g Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata ( sulatettuna)
cointreau appelsiini likööriä maun mukaan
1 prk vanilija rahkaa
sokeria tarvittaessa
vatkaa vispi, lisää rahka, sulatettu ja jäähtynyt suklaa. Lisää likööri ja sokeri, sekoita hyvin.
Appelsiinisose ensin jäähtynelle pohjalle ja päälle suklaaseos. Kääri kokoon.
Päälle tein keltaisesta vanilijamassasta levyn johon upotin ruskeasta sokerimassasta ympyröitä, kaulin tasaiseksi. Näin jälkikäteen mietittynä olisi tullut kiva kirahvikakku kun ympyrät olisi ollut epätasaisen muotoisia 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Ihana kirahvitorttu! 🙂