Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Ampparikakku

10.6.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_20160604_125036_600x600.jpg

24 cm vuokaan tehtynä

Pohja:
250 g keksiä ( 175 g dominoa ja loput Mariekeksiä)
60 g voita
puolikkaan sitruunan mehu

Hienonna keksit nuijalla kulhossa tai monitoimikoneella, lisää sulatettu voi sekä sitruunamehu. Sekoita hyvin.
Irtopohjavuokaan leivinpaperia ja painele massa pohjaan, ei liian tiukkaan.

Täyte:

5 liivatetta
200 g sitruunatuorejuustoa
2,5 dl flora vispiä
1 purkki sitruuna rahkaa
2 sitruunaa ( 1 mehu ja 2 kuoret)
vanilijajauhe
keltainen pastaväri
sokeria 3 rkl
2 tl Lemon curdia

Liivatteet kylmään veteen. Raasta sitruunoiden kuoret, purista yhden mehu. Vatkaa vispi kuohkeaksi ja lisää rahka,pastaväri, vaniljajauhe, sokeri, lemon curd, vatkaa hieman. Lämmitä kuumaksi puolikkaan sitruunan mehu ja lisää liivatteet. Lisää liivateseos hieman jäähtyneenä tuorejuustoon ja tuorejuusto rahkaan. Lisää rahkaseokseen loput sitruunamehut sekä raaste. Vatkaa sekaisin.
Tarkista maku. Saa olla kirpeä.
Kaada pohjamassan päälle ja laita jääkaappiin, saa olla vähintään tunnin ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

Salmiakki/lakritsitäyte:

3 liivatetta
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
2 dl vispiä
7 Pandan lakritsi fudgea
3-4 rkl apteekkarin salmiakkirouhetta
( koristeluun sitruuna strösseliä ja salmiakkirouhetta)

Kuohukerma kattilaan ja lämmitä kuumahkoksi, lisää salmiakkirouhe sekä fudge paloina. Sekoittele niin kauan että sulaa, älä kiehuta. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Ota vasta kun on täysin kylmä, ei tarvitse odottaa seuraavaan päivään.
Liivatteet kylmään veteen, sillä aikaan kun seos on jääkaapissa.
Ota kylmä salmiakkiseos jääkaapista ja lisää 2 dl vispiä, vatkaa kuohkeaksi. Lämmitä vesi ja lisää liivatteet, lisää liivateseos salmiakkiseokseen vasta jäähtyneenä.
Kaada seos sitruunahyydykkeen päälle ja jätä jääkaappiin yön yli.
Irrota vuoan reunat varovasti ja poista reunakalvo.
Koristele seuraavana päivänä apteekkarin salmiakkirouheella sekä sitruuna strösselillä.

20160604_182405

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKakkupohjatKesäKevätLapsetPääsiäinenTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

sokeriruusu
10.6.2016 18:27

Kiitos😆 Toive oli että ei liian makea, siksi sitruunavaahdossa ei ole paljon ”lisä sokeeia” Kun tuo fudgepäällinen on aikasta makiaa. Tosin Apteekin salmiakki sitäkin vähän tasapainottaa.

maris
Kinuskileipomo maris
10.6.2016 18:13

Auts, onpa herkullisen näköinen ja oloinen! Melkein jo maistan lakritsin ja sitruunan maut suussani. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa