26.10.2016
Noin 20 kpl
Ainekset:
7,5 dl haaleaa vettä
1 pussi (11g) kuivahiivaa
3 tl suolaa
13 dl spelttihiivaleipäjauhoja (minä käytin tavallisia hiivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja)
päälle: siemeniä
Sekoita jauhoihin hiiva ja suola. Kaada joukkoon vesi ja sekoita löysäksi taikinaksi.
Nosta taikina jääkaappiin yön yli (vähintään 8 tuntia)
Laita uuni kuumenemaan 235 asteeseen. Lusikoi taikinasta korkeita kekoja pellille leivinpaperin päälle. Ripottele halutessasi pinnalle siemeniä. Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
Jäähdytä sämpylät peittämättöminä ritilällä, jotta ne säilyttävät rapeutensa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Satu: Muistelisin Siken blogissa kertoneen, että sämpylätaikinaa voi säilyttää jääkaapissa useammankin päivän. Esim. jos viikonloppuna haluaa tuoretta sämpylää joka aamu, niin voi paistaa samasta taikinasta sen verran kuin kerralla haluaa ja jättää lopun taikinan odottamaan seuraavaa aamua. Itse olen käyttänyt tuorehiivaa (25 g), mutta luulisi kuivahiivallakin toimivan.