2.4.2018
Pohja:
120g maidottomia ja munattomia keksejä (esim. Oreo)
50g maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon)
Täyte:
1 dl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä (saa esim. yhdestä GoGreenin kikhernepurkista)
1 prk (2,5 dl) Alpro soya vispiä
1 pkt (225g) Tofutti-tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
150g tummaa maidotonta suklaata (esim. Brunbergin tummaa suklaata)
Koristeluun: esim. marjoja, hedelmiä, suklaakoristeita, pähkinärouhetta
Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita margariinisula keksimurskaan ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle.
Vatkaa aquafaba kovaksi vaahdoksi ja siirrä kylmään odottamaan. Vatkaa soijavispi kuohkeaksi ja lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
Notkista tuorejuusto ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyissä pätkissä miedolla lämmöllä. Lisää kermaseokseen tuorejuusto ja suklaasula ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kääntele nuolijalla joukkoon aquafaba.
Kaada moussetäyte kakun päälle ja anna kakun jähmettyä kylmässä vähintään pari tuntia. Koristele esimerkiksi hedelmillä, marjoilla ja suklaakoristeilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Aivan hurmaavan näköinen kakku on komeillut tätisi pääsiäispöydässä. 🙂 Juurikin pääsiäisen väriset hedelmäkoristeet näyttävät herkullisen meheviltä ja niitä riittää jokaiseen annospalaan. ”Eksoottiset” matchamausteiset suklaalastut ja kuivavadelmat suklaaspritsauksineen täydentävät ja kaunistavat luomuksen. Onneksi olkoon, upea kakku! 🙂