29.8.2015
Ainekset:
1 pussi kuivahiivaa
3,5 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
rasvaa vuoan voiteluun
pellavan- ja seesaminsiemeniä vuoan ”jauhottamiseen”
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva ja suola. Lisää jauhoja vähitellen. Taikinan kuuluu jäädä melko löysäksi. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka ja ”jauhota” siemenillä. Kaada taikina vuokaan ja nosta vuoka peitettynä jääkaappiin yön ajaksi.
Aamulla ota vuoka huoneenlämpöön samalla kun laitat uunin lämpenemään 200 asteeseen. Kun uuni on tarpeeksi lämmin, paista leipää keskitasolla n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa hetki ennen kuin irrotat.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
ihanalta näyttää ja erityistä plussaa tästä yön yli kylmä kohotuksesta. Tätäpä taitaa meidän perhe saada lähiaikoina!