6.12.2016
Pohja:
150g pipareita
60g voita
Murskaa piparit esimerkiksi kaulimella pakastepussin sisällä tai monitoimikoneella. Sulata rasva ja lisää piparimurskan joukkoon. Sekoita. Painele öljytyn ja tomusokeroidun irtopohjavuoan (16 cm) pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
Täyte:
350g mascarponejuustoa
4 dl kuohukermaa
3/4 dl tomusokeria
2 tl (luontaista) vaniljasokeria
1/2 tl kanelia (laitoin reilummin, noin 1,5 tl)
150 g piparkakkuja
Mittaa mascarpone, kerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaneli kulhoon. Vatkaa täyte pehmeäksi vaahdoksi ja laita noin 1,5 dl vaahdosta tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin. Murskaa piparkakut veitsellä paloiksi ja sekoita loppuun täytteeseen. Sekoita kunnes täyte on paksua vaahtoa, mutta varo sekoittamasta liikaa, jotta vaahto ei juoksetu. Levitä täyte tiiviisti pohjan päälle. Pursota koristeeksi ruusukkeita.
Poista rengas kakun ympäriltä. Voit kuumentaa rengasta kaasupuhaltimella tai kuumaan veteen kastetulla pyyhkeellä, jolloin rengas irtoaa helpommin. Koristele vielä esim. pipareilla tai karkeilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Eikö kermaa vatkata erikseen kuohkeaksi, kaikki kerralla sekaisin? 😮