9.8.2015
Ainekset:
Taikina:
40g hiivaa
3 dl maitoa
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
n. 9 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
(reseptissä ei käytetty kardemummaa, mutta lisäsin sitäkin taikinaan)
täyte:
500g rahkaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet (alkuperäisessä reseptissä laitettiin 1 tl vaniljasokeria)
0,5 tl kardemummaa
250 g mansikoita
pari desiä mustikoita( alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vain mansikoita)
voiteluun: 1 kananmuna
Valmista ensin pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola, kananmuna (ja kardemumma). Lisää jauhoja taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa hyvin ja lisää loppuvaiheessa sulatettu rasva. Anna kohota lämpimässä puolisen tuntia peitettynä.
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita keskenään rahka, kananmunat, sokeri, vanilja ja kardemumma. Puolita mansikat.
Kauli kohonnut pullataikina leivinpaperin päällä paperin kokoiseksi levyksi. Taita taikinalevy reunoilta kaksinkerroin siten, että muodostuu keskustaa korkeampi reuna.
Anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia.
Kaada rahkaseos pohjan päälle ja ripottele pinnalle marjat. Voitele reunat kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20- 30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Onnea synttärien johdosta! Herrrkullisen näköistä rahkapullaa olet leiponut. Se on ihan lemppariani, tässä vähän erilainen piirakkamalli 😛 Värikkäät marjat tuovat kivasti eloa valkoisen rahkan pinnalle 🙂