10.6.2017
Pohja:
200 g semperin kauradigestivejä
100 g vegaanista margariinia
Murskaa keksit ja sulata rasva. Lisää rasvasula keksimurskan joukkoon, sekoita ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (16 cm) pohjalle.
Täyte:
80 g vegaanista valkosuklaata (esim. iChoc)
3 dl GoGreenin kauravispiä (Plantin kauravispi sisältää soijalestiiniä, jota kaikki soija-allergikot eivät voi syödä saamatta allergiaoireita)
1/2 dl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta (varmista, että vaniljakreemijauhe ei sisällä maitoa. Esim. Confetista löytyy maidotonta)
1 tl vaniljasokeria
450 g maustamatonta Oatly på mackan -tuorejuustovalmistetta
2 rkl sitruunamehua
3/4 dl turkinpippurirouhetta
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota jääkaappikylmä kauravispi ja sekoita siihen sulatettu suklaa, tomusokeri, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
Lusikoi tuorejuusto suureen kulhoon ja mittaa joukkoon sitruunamehu. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kauravispiseos ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon vielä turkinpippurirouhe ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia tai mielellään yön yli.
Koristele kakku esimerkiksi mansikoilla, vegaanisella valkosuklaalla, sitruunamelissalla ja turkinpippurirouheella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskikissalle! Ja hyvä kuulla, että Toivepuodistakin löytyy 🙂