7.11.2013
5 dl vettä
50 g hiivaa
3 dl perunasosetta
1 rkl sokeria
suolaa
12 dl vehnäjauhoja
0,50 dl öljyä
Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää perunasose ja sekoita huolellisesti niin ettei muussista jää paakkuja taikinaan. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lisää lopussa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota pellillä vielä puolisen tuntia. Leivontavaiheessa saa käyttää reilusti jauhoja, peruna tekee taikinasta hieman tarttuvampaa.
Paista sämpylät uunissa 200 asteessa n. 12-15 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Moi,eveliina voi tehdä muusijauheesta.