22.4.2015
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
125 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
2 kananmunaa
150 g suklaata
Sekoitaa keskenään kuivat aineet. Sulata voi ja jäähdytä hiukan. Sekoita voin joukkoon maito ja kananmunat. Lisää voi-maito-muna seos kuivien aineiden joukkoon. Rouhi suklaa kevyesti ja lisää taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Lapsi halusi leipoa. Käytin Semperin gluteenitonta jauhoseosta, ”oikeaa” kaakaojauhetta ja tummahkoa suklaata. Blenderiin (tässä olin ohjissa) ensin märät aineet, päälle toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja blenderin sauvan avulla aineet sekaisin, alhaisella nopeudella. Suklaapalat jäivät kokonaisiksi mutta eipä haittaa. 12 isohkoa amerikanmuffinssia tuli tasan. Ulkonäkö persoonallinen, maku ihan superi, tahmeaa, suklaista suolaisenmakeaa…