8.8.2015
Tämä ohje on tehty halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaan.
Pohja:
310 g leipäjuustoa
Lakkatäyte:
2,5 dl Flora Vispiä
200 g turkkilaista jugurttia
n. 3 dl lakkoja (1,5 dl paseerattuna)
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
Laita irtopohjavuoan pohjalle vuoan halkaisijan kokonen pala leivinpaperia, jotta kakun irrottaminen on helpompaa.
Leikkaa leipäjuusto tarvittaessa sopivan kokoiseksi ja aseta pohjalle. Itse jouduin rakentelemaan pohjan palasista.
Paseeraa lakat eli painele siivilän läpi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä n. 0,5 dl paseerattua lakkaa ja sulata siihen liivatelehdet. Jos haluat koristella kakun kuvan mukaisesti, ota lakka-liivateseosta talteen n. 0,2 dl. Mittaa astiaan jugurtti, lakka, sokeri ja kermavaahto, sekoita tasaiseksi. Lisää lakka-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada valmis seos leipäjuustopohjan päälle.
Koristelua varten ota lakka-liivateseosta ruiskuun ja ruiskuta säännöllisin välein kakun pinnalle nestepallosia. Paina ruiskua ruiskun kärjen verran pinnan alle ja pyöräytä kärjellä seokselle pieni kolo. Kun olet saanut kaikki palloset ruiskutettua, vedä terävällä veitsellä ”viiva” pallosten läpi.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Leipäjuusto fanin lempikakku! Varmasti hyvää. Yksinkertainen kaunis koristelu! 🙂