2.9.2018
45 minuuttia
TAIKINA
50 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl kevytmaitoa
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
PINNALLE
2–3 dl mustikoita
(1–2 rkl perunajauhoja)
1–2 rkl sokeria
Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 25 cm). Sulata voi varovasti mikrossa tai kattilassa. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa.
Lisää taikinaan kananmuna, maito ja kaurahiutaleet. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Levitä taikina piirakkavuokaan. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Ripottele piirakan pinnalle marjat ja sokeri.
Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön/vaniljakastikkeen kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos Kinuskiemo kommenteistasi ja tervetulotoivotuksesta!
On hurjan kivaa tulla mukaan muiden himoleipureiden maailmaan 🙂