26.1.2018
20-25 kpl (minä sain 22 kpl)
TAIKINA
75 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
0,75 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl perunajauhoja
2,25 dl vehnäjauhoja
LISÄKSI
marmeladia maun mukaan
tomusokeria päälle ripoteltavaksi, jos haluat
Uuniin menossa.
Uunista tulossa.
OHJE
Sulata rasva. Lisää sulaneeseen ja jäähtyneeseen rasvaan sokeri ja kerma. Yhdistä kuivat aineet ensin keskenään ja siivilöi ne sitten rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin viilenemään vähintään 20 minuutiksi.
Ota taikina jääkaapista ja vaivaa taikinaa hetki käsissäsi. Kauli taikinasta ohut (n. 4 mm) paksuinen levy. Paina levyyn muotilla haluamasi muotoisia kuvioita. Tee puoleen pikkuleivistä haluamasi muotoinen reikä keskelle.
Nosta pikkuleivät lastan avulla uunipellille ja paista 175 asteessa n. 10 min. tai kunnes ovat vienosti ruskistuneet. Anna jäähtyä.
Notkista marmeladia lusikalla ja laita sitä ohuelti aukottomien pikkuleipien päälle. Nosta aukolliset päälle. Halutessasi koristele tomusokerilla. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa ettei marmeladi vetistä pikkuleipiä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Sieviä ja kivan kuvioisia, ja kaksikerroksisina melkein kuin leivoksia. 🙂