10.1.2018
AINEET
4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
(1 tl sitruunankuoriraastetta, tätä ei alkup. ohjeessa ollut vaan lisäsin tämän itse)
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia.
Voitele (ja jauhota korppujauhoilla) vähintään 2 litran rengasvuoka.
Minulla käytössä oli silikonikakkuvuoka, joten en sitä korppujauhottanut – kevyesti vain voitelin, koska kakku on todella ”höttöinen” niin irtoaisi sitten paremmin.
Paistetaan 175 asteessa noin 45 min toiseksi alimmalla tasolla. Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella, pitkällä grillitikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä.
Anna jäähtyä hyvin ja koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelematta – hyvää on joka tapauksessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Onpa kerrassaan upea kakku! 🙂