13.8.2015
Taikinasta tulee neljä noin kämmennen kokoista leipää.
Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
25 g voita
1 dl maitoa
1 dl maustamatonta jukurttia
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Mittaa maito, jukurtti ja puolet sulatetusta voista (toinen puoli jää voiteluun) jauhoseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi puuhaarukalla. Jaa taikina neljään osaan ja painele jauhoja apuna käyttäen n. 1 cm paksuisiksi pyöreiksi leiviksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 250 C 7-10 minuuttia, kunnes leivissä on pieniä ruskeita täpliä. Voitele kuumina voisulalla ja nauti lämpiminä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Toimii hyvin ja hyvää on! Ei toki maistu ihan naanilta, mutta erittäin hyvä korvike 🙂 Suosittelen voitelemaan heti uunista tultua runsaalla voilla niin näistä tulee mahtavan pehmeitä. Testattiin myös minipitsapohjina kirsikkatomaatilla ja fetalla, hyvä iltapala.