2.8.2014
250 g voita
4 dl sokeria
4 munaa
0,5 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 – 2 rkl kaakaojauhetta (kuinka vahvasta kaakaon mausta pitää)
– vaahdota huoneen lämpöinen voi + sokeri
– lisää munat yksitellen, kokoajan vatkaten
– lisää maito
– sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinamassaan
– ota taikinasta erilleen n. 1/3 osaa, johon sekoitat kaakaojauheen
– voitele ja korppujauhota vuoka
– laita vuokaan pohjalle vaaleaa taikinaa, keskelle tummaa kaakaotaikinaa ja päällimmäiseksi vaaleaa taikinaa.
– paita 175-asteessa 50-60 min. Peitä pinta leivinpaperilla paiston aikana, jos tuntuu että alkaa tummua
– anna jäähtyä ennen vuoasta poistamista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä