23.12.2014
150 g oikeaa voita
3 dl sokeria
3 dl mantelilastuja
1 dl siirappia
Kuorrutus:
200-300g Maraboun maitosuklaata
– Mittaa kaikki muut aineet, paitsi suklaa kattilaan
– Keitä seosta maltillisesti, kokoajan sekoittaen, n. 10min, (palaa ja ottaa liikaa väriä helposti)
– Levitä seos mahdollisimman nopesti uunipellille leivin paperin päälle, ( jämähtää nopasti )
– Jäähdytä ja kuorruta sulalla suklaalla. 200g riittää juuri ja juuri pellilliseen, mutta jos tahtoo tuhdimmin suklaata niin sitten tuo 300g on paikallaan. Toimii hienosti ilman suklaatakin. 🙂
– Jäähdytä kunnes suklaa jämähtää ja murra halutuiksi palasiksi
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Maistuu minullekin vaikka en yleisesti ottaen ole mikään makeansyöjä. Jäi tosin taipuisaksi eli ei voi murtaa paloiksi mutta ei haittaa. Oma lisäykseni reseptiin oli rippunen suolaa jota mielestäni monet,ehkä useimmat,makeat ruoat kaipaavat.