12.1.2015
19cm vuokaan
Pohja:
50 g voita
0,5 dl sokeria
2 d vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Täyte:
200 g maustamatonta maitorahkaa
2 dl Juustoportin vaniljajugurttia
2 kananmunaa
3 rkl sokeria
Pinnalle:
1 iso hapan omena
mantelilastuja
fariinisokeria
tomusokeria
– Sekoita pohjaan kuivat aineet keskenään
– Nypi kuivat aineet ja voi keskenään murumaiseksi seokseksi
– Sekoita joukkoon kananmuna
– Painele piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen
– Pistele haarukalla ja esipaista 15 min. 175 asteessa
– Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, kaada pohjan päälle
– Kuori ja raasta omena, ripottele raaste täytteen päälle
– Ripottele päälle vielä mantelilastuja ja hiukan fariinisokeria
– Paista 175 asteessa n. 45 min.
– Jäähdytä, halutessasi voit ripottella päälle vielä tomusokseria
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Siinähän onkin aineet pääosin valmiina koottuna. Gluteenitonta piirakka juuri haeskelen. Se on sitten tämä. Hyvältä vaikuttaa. Kiitti. 🙂