3.8.2014
n. 20 kpl
Pullataikina:
0,25 l maitoa
1 muna
2,5 dl sokeria
n. 0,5 rkl kaardemummaa
0,5tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 8dl vehnäjauhoja
100g margariinia sulatettuna
Täyte:
300g mustikoita
150g valkosuklaata rouheena
pehmeää voita tai juoksevaa margariinivalmistetta
sokeria
– Sekoita lämpimään maitoon sokeri, muna, suola ja kardemumma
– Sekoita hiiva osaan jauhoja
– Lisää maitoseokseen
– Anna sekoittua yleiskoneen kulhossa, lisää rasva
-Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta
– Anna kohota liinan alla n. 40min.
– Vaivaa taikinaan hiukan sitkoa
– Kauli suureksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi
– Levitä levyn toiselle puoliskolle mustikat ja käännä levy kakisin kerroin
– Painele levyä ensin käsin, niin että mustikat hieman uppoavat taikinaan, kauli sen jälkeen levyä suuremmaksi suorakaiteeksi, sen verran kuin pystyt. Mutta varo, ettei mustikat tursua saumoista ulos
– Voitele suorakaide voilla ja ripottele sokeria päälle, levitä sen jälkeen veilä rouhittu valkosuklaa pinnalla
-Rullaa kiinni, jätä saumapuolia alaspäin
– Leikkaa n. 1-2 cm kiekoiksi, rullan koosta riippuen
– Laita voideltuihin paperisiin muffinssivuokiin, anna kohota liinan alla 30-40 min.
-Paista 200-asteessa, n 10-15 minuuttia
– Anna jäähtyä ja koristele sulatetulla valkosuklaalla
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä