8.11.2016
2 dl maissijauhoja
1 dl Semperfinmix gluteenitonta jauhoseosta
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl seesamin siemeniä tai riisihiutaleita tai pellavan siemeniä
3 dl keitettyä, kuumaa vettä
0,25 dl öljyä
Ripaus suolaa
Pinnalle seesamin- tai auringonkukan siemeniä.
– Sekoita kuivat aineet keskenään
– Sekoita joukkoon kuuma vesi ja öljy
– Levitä taikina uunipellille esim. gluteenittomien jauhojen avulla käsin. Tai aseta taikinakeon päällekin leivinpaperi jolloin taikina on helppo litistellä käsin pellille sotkematta. Taikinamäärästä tulee n. yksi pellillinen, riippuen halutusta paksuudesta.
– Tee taikinaan reikiä,piirrä leipäveitsellä halutun kokoisia paloja ja ripottele päälle siemeniä
– Paista 150 asteessa 45 min – 1 tunti riippuen paksuudesta. Leipä on valmista kun se ei enää taivu vaan sen pystyy murtaa.
– Murra annospaloiksi, säilytä kuivassa mieluiten paperipussissa tai tiiviissä rasiassa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Ikäviä aina nämä ruoka-aineallergiat mutta onneksi nykyään on jo hyvin vaihtoehtoja. Ja makuasiahan nämäkin ovat mutta meillä näitä tosiaan syö kaikki, lapset etunenässä. 🙂 Ja toinen pellillinen jonka eilen tein jäi osa hieman joustaviksi kun olin epätasaisesti levitellyt taikinan. Jätin ne suosiolla pöydälle mutta huomasin ettei ne niin huonoja olleet vähän sitkeämpinäkään. Nämä kun ovat kovempia kuin tavallinen näkkäri. Toivottavasti maistuu!