8.1.2014
0,5 litran peruspullataikina
Täyte:
4 hapanta omenaa
6 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä
2rkl voita
Väliin lisäksi:
Kanelia
Sokeria/fariinisokeria
– Valmista pullataikina kohoamaan
– Kuori omenat ja poista siemenkodat. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi
– Laita kattilaan omena raaste, voi, vesi, fariinisokeri ja vaniljasokeri
– Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes neste ei enään erotu hillokkeesta. Ota pois liedeltä jäähtymään
– Kauli valmis pullataikina n. 0,5cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, anna kohota n.20 min.
– Levitä päälle 4rkl voita, ja ripottele päälle kanelia ja sokeria kauttaaltaan oman maun mukaan
– Levitä lopuksi täyte, kääri molemmista päistä rullalle keskikohtaan päin, niin että tulee kaksi rullaa toisiaan vasten
– Leikkaa halutun paksuisiksi pulliksi ja anna kohota vielä 20-30 min
– Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria
– Paista 200 asteessa kauniin kullan ruskeiksi
– Peitä valmit pullat liinalla
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos. 🙂 Nojuu, tulihan noita pullia puoliteltuakin kun osa kohosi niin muhkeiksi, mutta niinpä siinä kävi että kokopullahan siinä tuli kerralla syödyksi, tai puolitoista, tai kaksi… 😉 yllättävän sujuvasti niitä napsi, eikä tuntunut ollenkaan niin isolta määräältä kun söi monta pientä… itsensä huijauspullia. 😀