18.1.2015
N. 12 kpl isoja
7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 tl kuivahiivaa
3 dl maitoa
375 g voita
1 muna voiteluun
– Sekoita jauhot, suola ja sokeri, nypi mukaan 75 g voita, kunnes seos on hienon murumainen
– Liuota kuiva hiiva lämpimään maitoon
– Sekoita nopeasti maitohiivaseos muihin aineksiin, kunnes massa on tasainen, kohota n. 40min
– Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, n. 2 mm paksuiseksi
– Lisää 1/3 kylmästä voista lastuina 2/3 osalle taikina levyä
– Taittele levy kolmin kerroin: ensin ilman voita jäänyt osuus 1/3 voiosuuden päälle ja viimeinen voi osuus näiden päälle
– Kauli litteäksi suorakaiteen muotoiseksi ja taittele kuten yllä ja vielä kerran, niin saat pienemmän paketin
– Kääri leivin paperiin tai kelmuun ja laita jäähtymään jääkaappiin 60 min tai pakkaseen 30 min
– Lisää voi siis kolmessa eri kaulintaerässä
– Toista Taittelu, kaulinta, jäähdytys ainakin 6 kertaa
– Kun voi on tasaisesti kaulittu taikinaan, kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa siitä halutun kokoisia kolmioita
– Jos haluat tasakokoisia, käytä muottia taai paperista leikattua mallia
– Kääri leveästä päästä rullalle, taita kroisantin muotoon
– Kohota n. 30- 40 min, voitele munalla ja paista 250 asteessa n. 15 min kypsiksi
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
En vielä edes lukenut ohjetta tarkemmin, mutta suuri kiitos jo etukäteen! Oikeaa croisantti-reseptiä olenkin kaipaillut jo jonkin aikaa. 🙂