22.1.2017
Valkosuklaa-Sateenkaaripalat
(Vajaa uunipellillinen)
Pohja:
200g huoneen lämpöistä voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
Täyte:
160g huoneen lämpöistä voita
2 dl vaniljakreemijauhetta
4 rkl kermaa
Päälle:
1 dl kermaa
Pastaväriä
200 g valkosuklaata
Strösseleitä
– Vaahdota pohjan voi ja sokeri
– Lisää munat yksitellen kokoajan sekoittaen
– Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää massaan vuorotellen maidon kanssa
– Levitä uunipellille n 1 cm paksuiseksi kerrokseksi.
– Paista 200 asteessa n. 10-13min kypsäksi, jäähdytä huolella
*Itsellä tuli näillä määrillä vajaa pellillinen n 1 cm paksuisia leivoksia.
– Vaahdota täytteen voi vaaleaksi vaahdoksi, lisää vaniljakreemijauhe ja kerma
– Levitä tasaisesti pohjan päällee ja laita kylmään. –> Tunti jääkaapissa tai lyhempi aika pakkasessa
– Mittaa kuorrutteen kerma + pastaväri kattilaan, kuumenna älä kiehauta
– Ota pois levyltä, lisää joukkoon valkosuklaa
– Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kuorruta piirakka, lisää päälle strösseleitä ja leikkaa annospaloiksi 🙂
Ohjeessa hyödynnetty seuraavia kinuskikissalta löytyviä ohjeita:
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Monia iloisia juhlia tulossa kevään edetessä, on pääsiäistä, vappua, valmistujaisia … Tässä malli tarjoilupöydän houkutuksista, herkullista ja värikästä! Nam! 🙂