26.5.2017
Valkosuklaa-mustaherukkapiirakka
(8-9 palaa)
Vinkki: Jos haluat tehdä piirakan pyöreään vuokaan (halkaisija n. 25-27 cm), niin suurenna pohjataikinaa noin kolmanneksella. Täytteen voit tehdä muutoin samankokoisena, mutta lisää mustaherukoita ja valkosuklaata myös noin kolmannes enemmän.
Pohjataikina:
75 g voita
1/2 dl sokeria
1 pieni kananmuna
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
n. 3 dl (pakaste)mustaherukoita
2 tl perunajauhoja
60 g valkosuklaata rouhittuna
250 g mascarpone-juustoa
1 pieni kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaahdota hetki. (Jos taikina näyttää kananmunan lisäämisen jälkeen ns. juoksettuvan, niin lisää heti pieni määrä jauhoja).
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne parissa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa liikaa.
Peitä irtopohjaisen piirakkavuoan (11 x 35 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kannattaa myös varulta laittaa vuoan ympärille suojaksi hieman foliota, jos pohjan raoista tihkuu rasvaa. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä reilusti jauhoja apuna.
Sekoita perunajauhot kohmeisten mustaherukoiden sekaan ja levitä marjat pohjataikinan päälle.
Rouhi valkosuklaa pienemmiksi paloiksi ja ripottele marjojen päälle.
Sekoita mascarpone, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri hyvin keskenään ja kaada seos vuokaan marjojen päälle. (Täytettä on aika reilusti, joten sitä kannattaa jättää suosiolla hieman kulhon pohjalle, jos näyttää ettei mahdu).
Paista piirakkaa 175 asteessa alimmalla tasolla noin 40-45 minuuttia (tämä aika pakastemustaherukoilla, tuoreilla marjoilla voi riittä hieman vähemmän).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Miranster, kiitti! Itsekin kyllä tykkään, ja onneksi pian saa taas tehdä ihan tuoreista mustaherukoista. 😊