7.2.2017
Laskiaispullapannarit eli -pullarit
(12 kpl)
Vinkki: Voit käyttää myös muita makeita tuorejuustovaihtoehtoja ja erilaisia marjoja. Esim. kinuskituorejuusto-vadelma, sitruunatuorejuusto-mustikka/vadelma, appelsiinituorejuusto-mustaherukka….
Taikina:
100 g (n. 1 dl) Valio Viola vaniljatuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl maitoa (tai kasvimaitoa)
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 rkl sulatettua voita
1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Päälle:
2 dl (pakaste)vadelmia
1/2 tl perunajauhoja
Täyte:
2 dl kuohukermaa (tai vispikermaa)
100 g Valio Viola vaniljatuorejuustoa
n. 1/2 dl vadelmahilloa
Laita vaniljatuorejuusto kulhoon ja notkista sitä hieman sekoittaen. Lisää kananmunat ja sekoita vispilällä huolellisesti tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon maito, kardemumma, suola, vaniljasokeri sekä sulatettu voi. Sekoita.
Lisää viimeiseksi leivinjauhe sekä vehnäjauhot vähitellen, koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes taikina on tasaista.
Voitele muffinssipellin kolot huolellisesti voilla. Silikonivuokaa ei tarvitse voidella. Annostele taikina pellin koloihin kaatamalla. Taikinaa tulee kuhunkin hieman alle puolenvälin. Sekoita taikinaa välillä kaatamisen aikana, jotta esim. kardemumma ei jää kulhon pohjalle.
Sekoita perunajauhot kohmeisten vadelmien sekaan. Ripottele vadelmia muffinssipellin koloihin annostellun taikinan päälle.
Paista pannareita 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Anna pannareiden hetken jäähtyä ja irrota ne sitten esim. voiveistä apuna käyttäen koloista.
Vaahdota sähkövatkaimella täytteeseen tuleva kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista vaniljatuorejuustoa hieman lusikalla ja lisää se sitten kerman sekaan. Jatka vaahdottamista kunnes kerma-tuorejuustovaahto on sopivan paksua.
Leikkaa pannarit vaakasuoraan halki niin, että ylä- ja alaosa jäävät toisesta laidastaan hieman kiinni toisiinsa.
Levitä sisään ensin hieman vadelmahilloa ja pursota tai lusikoi sitten täytteeksi kerma-tuorejuustovaahtoa.
Voit myös vaihtoehtoisesti jättää pannarit halkaisematta ja täyttää pannarin päällä olevan kuopan hillolla ja pursottaa sen päälle keon kerma-tuorejuustovaahtoa. Tai tarjoilla hillon ja vaahdon erillisissä astioissa, jolloin jokainen voi rakentaa mieleisensä laskiaispullarin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hihhih, hihihihhih! Tuota noin…minähän taas en ole mikään vesipeto lainkaan, joten meillä jäi pullarien kanssa kelluntatestit valitettavasti tekemättä. Enemmän tosiaan tuli aseteltua pullareita leukojen kuin jalkojen väliin. Mutta luulen kyllä, että jos näitä tusinan verran vetäisee välipalaksi ennen uintireissulle lähtöä, niin varmasti jaksaa kellua. Uintimetrit tosin saattaa sillä kertaa jäädä vähemmälle. 😀
Kiitti kivasta kommentistasi Pullapaakari ja mukavia hetkiä uinnin parissa! 🙂