11.3.2016
Kaurainen jogurtti-mustikkapiirakka 10-12 palaa
Vinkki: Voit tehdä piirakan uunivuokaan (koko noin 20 x 20 cm),
tai irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24-26 cm), tai tavalliseen korkeareunaiseen piirakkavuokaan (halkaisija n. 25-26 cm).
Pohja:
100 g voita
1/2 dl sokeria (käytin kookospalmusokeria, mutta mikä tahansa käy)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl psylliumjauhetta
1 1/4 dl maitoa (käytin kauramaitoa, esim. manteli- tai soijamaito
sopivat myös)
3 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 dl mantelijauhetta
Täyte:
500 g turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
n. 3 dl mustikoita (voi olla pakastettuja)
Kauramuru:
n. 10-15 g voita
1/2 dl (gluteenittomia)kaurahiutaleita
1 tl sokeria
Sekoita psylliumjauhe maitoon ja anna turvota noin 5 minuuttia.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kaurajauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon vuorotellen psyllium-maitoseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina tuntuu kovin murumaiselta, voit lisätä 1-2 rkl maitoa.
Painele taikina kaurajauhoja apuna käyttäen voidellun tai leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen aineet keskenään mustikoita lukuunottamatta. Kääntele (jäiset) mustikat viimeisekseksi sekaan, jotta täyte ei värjäänny violetiksi.
Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
Sulata voi esim. mikrossa ja lisää sekoittaen kaurahiutaleet ja sokeri.
Ripottele kauramuruseosta koristeeksi piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on lähes hyytynyt.
Anna piirakan jäähtyä kunnolla – mieluiten jääkaapissa muutama tunti – ja leikkaa sitten halutessasi paloiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitokset Kinuskiemolle! Olin pitkään haaveillut tuosta Iloleipurin pitkulaisesta irtopohjavuoasta, ja nyt vähän aikaa sitten sain sellaisen äidiltäni vähän niin kuin lahjasta. 🙂 Olen tykästynyt siihen kyllä kovasti. Sillä on niin helppoa siirtää leivonnainen siististi tarjolle. Vuoka on myös kivan muotoinen ja kooltaankin sopiva tällaiseen pienempään talouteen. Ja plussaa tuokin, että reunaa tulee palaseen kunnolla mukaan. 🙂