24.6.2015
Marenkipohjat
160 g kananmunan valkuaisia (= n. 5 kananmunaa)
180 g tomusokeria (= n. 3 dl)
125 g mantelijauhoa
1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi (n. 15 minuutin ajan).
2. Sekoita mantelijauho varovasti valmiiseen valkuaisvaahtoon.
3. Pursota pellille leivinpaperin päälle vierekkäin kolme n. 30 cm pituista pohjalevyä, joista jokainen koostuu noin viidestä sormenpaksuisesta pursotusraidasta.
4. Paista 170 asteessa n. 20 minuuttia. Valmiiden levyjen pitäisi olla pinnalta kuivia, mutta sisältä kostean sitkeitä.
Täyte
30 g vaniljakreemijauhetta (=n. 0,5 dl)
100 g vettä (=n. 1,25 dl)
3 dl kuohukermaa
vaniljapulveria/vaniljatangon sisusta maun mukaan
500 g mansikoita
muutama pala tummaa suklaata
1. Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi tasaiseksi kreemiksi sähkövatkaimella (n. 5 minuutin ajan)
2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
3. Sekoita vaniljakreemi ja kermavaahto yhteen sekä mausta vaniljapulverilla (tai vaniljatangon hippusilla) maun mukaan. Itse käytin n. 0,5 tl vaniljapulveria.
4. Aseta yksi mantelimarenkilevy tarjoilulautaselle. Pursota kolmasosa täytevaahdosta sen päälle ja asettele täytteeseen kolmasosa mansikoista. Aseta kaksi muuta marenkilevyä ensimmäisen päälle ja täytä samalla tavalla.
5. Sulata suklaapalat mikrossa ja pirskottele kakun pinnalle suklaaraitoja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Ihanan kesäinen kakku! Pakko kuitenkin kommentoida että 100 g vettä on 1,0 dl tasan. 🙂