2.9.2018
Tarvitset:
6 isoa omenaa
kanelia
200g voita (sunnuntai maidotonta margariiniä)
6dl kaurahiutaleita ( tai semperin puhtaita glut. kaurahiutaleita)
2dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
Tee näin:
Jpeg
Kuori ja pilko omenat uunivuokaan sekä ripottele päälle kanelia.
Ota kattila ja mittaa sinne rasva. Laita liedelle ja sulata miedolla lämmöllä.
Kun rasva on sulanut lisää kattilaan fariinisokeri ja vaniljasokeri ja hämmentele niin kauan että sokeri liukenevat rasvan kanssa yhdeksi seokseksi.
Älä keitä.
Ota nyt kattila pois liedeltä. Lisää rasva sokeri seokseen vielä kaurahiutaleet ja sekoita seos tasaiseksi.
Levitä kauraseos omenoiden päälle vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuttia.
Anna hetki jäähtyä.
Jpeg
Tarjoile kaurapaistos vielä vähän lämpimänä vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 🙂
VINKKI! Omenapaistos on hyvää vielä seuraavanakin päivänä (mikäli sitä sattuisi jäämään) kun käytät annoksen muutaman sekunnin ajan mikrossa!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Nalamuru!