Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Kaali šarlotka eli kaalipiirakka

26.6.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kapsa-sarlota_600x600.jpg

Resepti on slaavilaisesta keittiöstä.

täyte:
• 500 – 600 g (varhais)kaalia
• 1 iso porkkana
• 1 iso sipuli
• n. 2 rkl voita paistamiseen
• suolaa, ruokosokeria ja pippuria maun mukaan

taikina:
• 3 munaa
• 150 ml piimää
• 0,5 dl majoneesia
• 0,5 tl suolaa
• 200 g vehnäjauhoja
• 0,5 tl leivinjauhetta

Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali, raasta porkkana karkealla raastimella ja silppua sipuli. Anna kaalin paistipannussa hautua matalalla lämmöllä, niin että neste on haihtunut. Lisää 1,5 rkl voita ja porkkanaraaste. Paista kaali ja porkkana kunnes ne pehmenee ja mausta suolalla, ruokosokerilla ja pippurilla. Kuullota erikseen loput voissa hetki sipulisilppua ja lisää kaali-porkkanaseokseen. Sekoita ja anna täytteen jäähtyä.

Vatkaa kananmunat rikki kulhossa. Lisää piimä, majoneesi, suola ja vhenäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuora ø 24 cm vuoka leivinpaperilla. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä toinen esim. ruokalusikan pohjalla tasaisesti vuoan pohjalle. Lusikoi kaalitäyte tasaisesti pohjalle. Peitä täyte loput taikinalla. Paista piirakka kauniin ruskeaksi 180-asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia.

Kategoriat

Makuja maailmaltaSuolaiset piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_raejuusto_400x400.jpgSokeripullaRaejuustopiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku

Kommentit (2)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
27.6.2019 17:13

Kiitos, Kinuskiemo. Piirakka voi paistaa myös hapankaalilla 🙂

Kinuskiemo
27.6.2019 15:16

Toitpa tarjolle mainion piirakan juuri oikeaan aikaan. Uusi kaali on nyt parhaimmillaan, pehmeää ja maukasta. Hyvän näköiset palat tuossa lautasella! Nyt jos koskaan kaaliostoksille ja herkullisen mehevää piirakkaa valmistamaan! 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa