26.6.2019
täyte:
• 500 – 600 g (varhais)kaalia
• 1 iso porkkana
• 1 iso sipuli
• n. 2 rkl voita paistamiseen
• suolaa, ruokosokeria ja pippuria maun mukaan
taikina:
• 3 munaa
• 150 ml piimää
• 0,5 dl majoneesia
• 0,5 tl suolaa
• 200 g vehnäjauhoja
• 0,5 tl leivinjauhetta
Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali, raasta porkkana karkealla raastimella ja silppua sipuli. Anna kaalin paistipannussa hautua matalalla lämmöllä, niin että neste on haihtunut. Lisää 1,5 rkl voita ja porkkanaraaste. Paista kaali ja porkkana kunnes ne pehmenee ja mausta suolalla, ruokosokerilla ja pippurilla. Kuullota erikseen loput voissa hetki sipulisilppua ja lisää kaali-porkkanaseokseen. Sekoita ja anna täytteen jäähtyä.
Vatkaa kananmunat rikki kulhossa. Lisää piimä, majoneesi, suola ja vhenäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuora ø 24 cm vuoka leivinpaperilla. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä toinen esim. ruokalusikan pohjalla tasaisesti vuoan pohjalle. Lusikoi kaalitäyte tasaisesti pohjalle. Peitä täyte loput taikinalla. Paista piirakka kauniin ruskeaksi 180-asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos, Kinuskiemo. Piirakka voi paistaa myös hapankaalilla 🙂