14.4.2014
Pohja
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1/2 sitruunan kuori)
Täyte
400 g säilykeaprikooseja puolikkaina
250 g maitorahkaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1/2 sitruunan mehu
Voitele piirakkavuoka (27 cm). Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne vaahdon joukkoon. Halutessasi voit lisätä taikinaan vielä raastettua sitruunan kuorta. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Valuta aprikoosit, mutta ota 1/2 dl lientä talteen. Asettele aprikoosinpuolikkaat pohjan päälle. Sekoita rahkan joukkoon aprikoosiliemi, muna, sokeri, perunajauho ja sitruunamehu. Kaada täyte aprikoosien päälle ja paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Piirakka näyttää hauskalta, kun ”munat” on upotettu täytteeseen. Tämä piirakka pöydässä, niin Pääsiäinen on saapunut. 🙂