Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Kristamaria

Persikkapiirakka

14.5.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160514_181112_600x600.jpg

100 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 kkp (n. 1,5 dl) maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 persikan puolikasta

Laita voi sulamaan. Voitele vuoka. Sekoita sokeri ja kananmuna ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada taikinan joukkoon. Sekoita. Viimeiseksi lisää voi. Kaada taikina vuokaan. Laita päälle persikat viipaloituina tai paloiteltuina, kuten haluat. Voit halutessasi korvata persikat omenilla tai mustikoita, ihan millä haluat!

Paista uunin keskitasolla 200-225 asteessa n. 30 minuuttia.
Ripottele pinnalle sokeria ja nauti!

Kategoriat

Makeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160625_1630462_400x400.jpgKristamariaLime-sitruuna juustokakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160528_1742522_400x400.jpgKristamariaRahkapannukakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160528_2043002_400x400.jpgKristamariaVanilja-sitruuna juustokakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160522_184736_400x400.jpgKristamariaRopsu eli pannukakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160514_181112_400x400.jpgKristamariaPersikkapiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160508_175515_400x400.jpgKristamariaMaustekakku
5

Kommentit (3)

Kristamaria
Kinuskileipomo Kristamaria
15.5.2016 15:14

Tuo piirakkaohje jättää harvoin ketään kylmäksi! Kannattaa siis kokeilla. En yhtään tiedä miten siitä tulee noin hyvän näköinen 😊 tiputtelin persikan palat sinne tänne. Taikina kohoaa uunissa aika kovasti ja valmistuu nopsaan, joten loppu ajasta sitä kannattaa tarkkailla.

Käytin itse asiassa säilykepersikoita, en hoksannu mainita. Ne on helppoja ja maukkaita käyttää. Taidanpa seuraavalla kerralla kokeilla tuoreilla persikoilla 😊

Kinuskiemo
15.5.2016 14:35

Tässä piirakkakaunotar! 🙂 Miten saitkin noin kauniisti kuvioituneen ja paistuneen pinnan? Houkuttelisi päästä tuohon leikkaamaan veitsen kanssa.

Hyvä huomio persikasta. Ehkä tuore persikka tosiaan menettää vähän makuenergiastaan uunissa. Onnistuisikohan tämä valutetulla säilykepersikalla?

Kristamaria
Kinuskileipomo Kristamaria
14.5.2016 22:26

Nyt maistellessani piirakkaa huomasin, että persikkaa kannattaa laittaa enemmän. Ei se kuivaa niinkään ollut, mutta kaipasin itse ainakin hiukan enemmän persikan makua 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa