14.5.2016
100 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 kkp (n. 1,5 dl) maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 persikan puolikasta
Laita voi sulamaan. Voitele vuoka. Sekoita sokeri ja kananmuna ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada taikinan joukkoon. Sekoita. Viimeiseksi lisää voi. Kaada taikina vuokaan. Laita päälle persikat viipaloituina tai paloiteltuina, kuten haluat. Voit halutessasi korvata persikat omenilla tai mustikoita, ihan millä haluat!
Paista uunin keskitasolla 200-225 asteessa n. 30 minuuttia.
Ripottele pinnalle sokeria ja nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Tuo piirakkaohje jättää harvoin ketään kylmäksi! Kannattaa siis kokeilla. En yhtään tiedä miten siitä tulee noin hyvän näköinen 😊 tiputtelin persikan palat sinne tänne. Taikina kohoaa uunissa aika kovasti ja valmistuu nopsaan, joten loppu ajasta sitä kannattaa tarkkailla.
Käytin itse asiassa säilykepersikoita, en hoksannu mainita. Ne on helppoja ja maukkaita käyttää. Taidanpa seuraavalla kerralla kokeilla tuoreilla persikoilla 😊