16.6.2019
*Jos käytät vehnäjauhojen tilalla riisijauhoja niin saat brownieista gluteenittomia. Myös gluteeniton jauhoseos käy
Browniet:
250 g tummaa suklaata
120 g voita
4 kananmunaa
4 dl sokeria
1 vaniljatanko/ 2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1 dl vehnäjauhoja tai riisijauhoja/gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl suolaa
3 rkl tummaa kaakaota
(rouhittuja pähkinöitä)
Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
Sulata suklaa ja voi kattilassa tai kuumassa vesihauteessa, kunnes seos on tasaista. Kun seos jäähtyy, sekoita kananmunat, sokeri ja vanilja keskenään (ei tarvitse vatkata) korkeintaan 30 sekuntia. Lisää sitten suklaaseos joukkoon nopeasti vain että suklaa sekoittuu.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi suklaaseokseen nuolijalla sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä