12.12.2017
Gluteenittomat banaanimuffinssit (n.14 kpl)
2 banaania
125 g pehmeää voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnäjauho käy myös)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3/4 dl maitoa
Kuorrute:
4 dl vispikermaa
1 prk (200g) sitruunarahkaa (tai muuta vastaavaa maustettua rahkaa)
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)
(Sokeria halutessa)
Lämmitä uuni 200 c.
Aloita muussaamalla banaanit haarukalla sopivaksi muussiksi.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen voisokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, ja lisää lopuksi maidon kanssa vuorotellen voisokerivaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon banaanimuussi. Jaa muffinssivuokiin ja paista uunissa 17-20 minuuttia. Jos tahdot lisätä kuorrutteen, anna muffinssien jäähtyä hetki.
Kuorrutus:
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maustettu rahka ja vaniljakreemijauhe (ei pakollinen välttämättä). Voit myös lisätä joukkoon sokeria, jos kuorrute on mielestäsi liian laimeaa. Itse pursotin kuorrutteen russian tip tyllalla, (kuvan muffinssit tein tässä lähi syksynä, ja en muista enää tyllan nimeä tarkalleen😄). Loppukoristeluksi laitoin Dr. Oetkerin Black&Gold nonparelleja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemo, pitkään olen haaveillut oman leipomon perustamista. Kivaa olla nyt täällä mukana🙂