2.1.2014
Vinkki: Tee taikina samantien kaksinkertaisena! Jos sinulta löytyy kaksi tavallista kakkuvuokaa, mahtuvat ne paistumaan samaan aikaan uuniin. Yhdelläkin vuoalla pärjää, valmiin taikinan voi puolittaa ja paistaa kakut vuorotellen (muista voidella ja korppujauhottaa vuoka myös toisen kerran). Toinen kakku heti kahvipöytään, toinen pakkaseen tai vaikka lahjaksi sellofaaniin käärittynä 🙂
Ainekset:
Kakku:
250 g Margariinia
2 1/2 dl sokeria
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
1 1/2 dl maitoa
(margariinia/voita ja korppujauhoja vuokaa varten)
Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
nonparelleja
Valmistus:
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, voit laittaa ne hetkeksi lämpöiseen veteen likoamaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon muutamassa erässä vuorotellen maidon kanssa.
Rouhi suklaa ja sekoita joukkoon.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Kakku on kypsä, kun sen reunat irtoavat vuoasta ja jos pistät kakkua puisella tikulla, taikina ei jää siihen kiinni (suklaamuruseen osuessa, suklaata kyllä jää vaikka kakku olisi kypsä).
Ole tarkkana paistamisen loppupuolella, parempi on ettei kakkua paista ihan ”jämäkäksi” vaan antaa jäädä meheväksi, pehmeäksi kakuksi (ei taikinaiseksi kuitenkaan).
Anna kakun vetäytyä noin 15min ennen kumoamista.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lusikoi kakun päälle. Anna kuorrutteen valua reunoja pitkin alas. Ripottele nonparelleja päälle.
Nosta jääkaappiin hetkeksi, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Tarjoile huoneen lämpöisenä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Muokkasin ohjetta sen verran, että lisäsin siihen suklaakuorrutteen. Teen sen miltei poikkeuksetta jokaiseen kakkuun. Kuorrutteen kanssa kakun pystyy myös pakastamaan samalla tavalla. Kuvan vaihdoin myös niin, että kuorrute on mukana. 🙂