29.6.2014
Vinkki! Tee pohjan taikina saman tien nelikertaisena, joista yksi heti tuoreena uuniin ja loput jaettuna kolmeen eri pakastepussiin ja pakastimeen. Näin ollen pakkasesta löytyy aina helppo vierasvara, ei tarvitse kuin sekoittaa täytteen ainekset niin saa piirakan uuniin aina tarvittaessa. 🙂
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl fariinisokeria
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä
Täyte:
250g mascarponea
1 muna
1/4 dl sokeria
4 dl mustikoita
100g valkosuklaata (Fazerin leivontasuklaa)
Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot ja fariinisokeri kulhossa. Paloittele joukkoon margariini. Nypi margariini ja jauhot sekaisin ja lisää joukkoon nopeasti sekoittaen vesi. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. Jos teit taikinan isompana (vinkki), niin jaa tämän jälkeen neljään osaan ja pussita niistä kolme.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan.
Sekoita kulhossa mascarpone, muna ja sokeri keskenään. Pilko valkosuklaa pieniksi palasiksi ja sekoita joukkoon.
Asettele mustikat vuokaan piirakkapohjan päälle ja kaada täyte päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa alumiinifoliolla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Ihanaa kuulla Sari1! Kiitos. 🙂