26.3.2015
Ohjeesta tulee yksi pellillinen, noin 20 palaa.
Ainekset:
Pohja:
200 g margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
1 ½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
200 g Maraboun Daim-suklaalevyä
Kuorrute:
2 isoa Daimia
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
2 keltuaista
Koristelu:
2 kpl Daim-patukoita (a 56 g)
nonparelleja
50g valkosuklaata
Valmistus:
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaalevy ja sekoita suklaamuruset taikinan joukkoon. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle pellille levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min.
Rouhi koristeeksi tulevat Daimit valmiiksi ja ota nonparellit lähelle valmiiksi.
Rouhi kuorrutteen Daimit. Sulata kattilassa rasva. Lisää sokerit ja keltuaiset. Anna kiehahtaa ja keitä parisen minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Lisää sitten kuorrutteen Daim-rouhe. Levitä kuorrute heti pohjan päälle. Kuorrute jämähtää muutamassa sekunnissa, joten ole nopea!
Koristele heti Daim-rouheella ja nonparelleilla, kun ne vielä tarttuvat pintaan kiinni. Sulata valkosuklaa ja pursota 1-2mm tyllalla (tai leikkaa minigrip pussin kulmaan pieni reikä) ja pursota suklaata raitoina päälle.
Nosta kylmään hetkeksi ja leikkaa palasiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos nalamuru! Aina kun on suklaata suklaan päällä niin on takuulla hyvää. 😀