Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Mehevä vaalea levykakkupohja

4.7.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140130_059_600x600.jpg

Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
2 1/4 dl sokeria
2 huoneenlämpöistä munaa
1 1/4 dl kädenlämpöistä maitoa

Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 15-20min minuuttia

Kostutus:
Noin 2 dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Levitä korkeareunalliselle pellille leivinpaperi.

Asettele pöydälle toinen leivinpaperi, jonka päälle ripottele sokeria tasaisesti.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
WP_20131212_012

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä.
WP_20131212_009 WP_20131212_015 WP_20131212_016 WP_20131212_021

Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon sihdattuna ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
WP_20131212_024 WP_20131212_028

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja tasoita taikina lastalla tai nuolijalla mahdollisimman tasaiseksi, sillä taikina on aika jämäkkää niin ei ”asetu” niin helposti uunissa ollessaan. Näin saat mahdollisimman tasapaksun pohjan.

Paista uunissa noin 15-20min, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Kokeile tikulla kypsyyttä- jos taikina ei jää tikkuun kiinni, pohja on kypsä.

Kumoa heti uunista otettu pohja nurinpäin sokeroidulle leivinpaperille ja irrota nyt pohjan päällä oleva leivinpaperi pois. Voit katsoa vaihekuvia levypohjan kumoamisesta Kinuskikissan reseptistä: http://www.kinuskikissa.fi/kaaretorttupohja?hakusivu=1

WP_20140130_059 WP_20140130_061 WP_20140130_064

Leikkaa halutun muotoisiksi ja kokoisiksi palasiksi, kostuta ja täytä.

Kategoriat

Kakkupohjat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-3_400x400.jpgKakkuherttuatarKylmäsavulohiruisnapit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-2_400x400.jpgKakkuherttuatarFetatäytteiset ruisnapit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image89_400x400.jpgKakkuherttuatarBanaaniletut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140426_067_400x400.jpgKakkuherttuatarVaniljainen Marianne-vadelmatäyte
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image88_400x400.jpgKakkuherttuatarMaukas Banaani-kakkupohja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image6_400x400.jpgKakkuherttuatarHelppo mansikka-banaanijäätelö
2

Kommentit (6)

salputin
5.7.2019 08:00

Moi! Kuinka korkea tästä pohjasta tulee? Onko tarkoitus halkaista tällä tehty pohja? Olisin tekemässä kahden makukerroksen levykakkua eli kolme kakkupohja kerrosta.
Täytyykö minun tehdä näitä pohjia kaksi vai kolme?

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
19.9.2016 21:24

Hei jansguli ja nalamuru, taitaa tulla nyt vastaus nyt myöhässä, mutta juuri näin kuten nalamuru osasi neuvoa. Nämä rasvaa sisältävät pohjat ovat rakenteeltaan tiiviimpiä ja vaativat enemmän kostuteta kuin sokerikakkupohjat. 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
23.3.2016 20:03

jansquli: Uskoisin että kostutus on oikein kun tämä ei ole perinteinen muna-sokerivaahtopohja. Tässä on tuota rasvaa melko reilusti kyseessä kuitenkin uunipellin kokoinen pohja eli vastaa koon puolesta 4 munan tavallista levykakkupohjaa. Nitu varmaankin tehnyt tämän pohjalta kakkuja ja huomannut tuon kostuke määrän sopivaksi 🙂

jansquli
23.3.2016 19:35

Onko kostuketta tarkoituksella 2 munaa kohden 2dl? 🙂 kakkupohjan kostutus-sivulla lukee, että 1 munaa kohden maks 1/2 dl kostuketta ja 4 munan levykakkupohjaa varten 2dl

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
9.7.2014 19:15

Hienoa meandi, että muutkin ovat kaivanneet vastaavaa kakkupohjaa! Tulethan kertomaan kokeiltuasi, mitä pidit. 🙂 Pohjasta täytyy vielä lisäksi kaikille muistuttaa, että se ei sovellu kääretortun tekoon, sillä se murenee taittaessa.

meandi
9.7.2014 11:19

Tämä on testattava, juurikin sellaista mitä olen kaivannut. Kiitos!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa