11.9.2015
Valkosuklaa-daimkakku
Pohja:
200 g Domino Vanilja -tuplatäytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl maitoa
Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
250 g mascarponea
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää mascarpone. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.
Koristeluun jätän vapaat kädet 😉 Itse käytin jäljelle jäänyttä daimpalaa, valkosuklaata sekä taloussuklaasta pursotin leivinpaperille kuvion ja siirsin jäädytettynä kakkuun.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Hei! Onko vuoka minkä kokoinen, kun ei ole mainittu? Ihan normaali 26cm vai pienempi?