7.6.2015
* HUOM! Lisäsin reseptin gluteenittomiin, vaikka olen käyttänyt leivosten pohjissa Muro-keksejä. Näistä saa kuitenkin todella helposti gluteenittomia, kun vaihtaa pohjan keksit gluteenittomiin. Keksien pääasiallinen tarkoitus on muodostaa rapea pohja leivoksille, joten keksimaulla ei oikeastaan ole mitään merkitystä.
8 leivosta (isoihin muffinssivuokiin tehtynä)
Pohja:
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita murokeksimurut siihen. Sekoita tasaiseksi ja painele lusikan avulla muffinssivuokien pohjille.
Esipaista pohjia 175-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte valmiiksi.
Täyte:
Vatkaa kerma ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sitten toisessa kulhossa vatkaimella sekaisin rahka, ranskankerma ja muna. Yhdistä seokset lusikalla sekoittaen. Kaada täyte esipaistettujen pohjien päälle. Huuhtele pensasmustikat ja ripottele leivosten pinnalle haluamasi määrä.
Jatka leivosten paistamista samassa asteessa noin 20-25 minuuttia.
Leivokset ovat makoisia niin vastapaistettuina kuin jääkaapissa vetäytyneinä. Lämpiminä leivokset eivät irtoa vuoista ja maku muistuttaa ihanaa mustikkapiirakkaa, kylminä leivokset saa nätisti vaikka lautaselle ja ne maistuvat juustokakkumaisilta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Satu kehuista! Ne myös maistuivat tooosi hyviltä ja tekivät kauppansa supernopeasti meillä: kannattaa testata, jos ainekset yhtään näyttävät herkullisilta mielestäsi 🙂 Tein ennen näitä yhden kokeilun, vähän erityyppisen tosin, mutta kyllä nämä leivokset olivat huomattavasti maukkaampia ja koostumukseltaan parempia.