7.11.2013
Ainekset: (2 kpl)
• 2,5 dl maitoa
• 25g hiivaa
• 1 dl sokeria
• 3/4 rkl kardemummaa
• 1 tl suolaa
• 50g margariinia
• n. 7 dl vehnäjauhoja
Täyte 1:
• 250g voita
• 2 ½ rkl sokeria
• 3 tl vaniliinisokeria
Täyte 2:
• ½ dl vaniljakreemijauhetta
• 1 ½ dl kylmää vettä
Voiteluun:
• 1 muna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sulata rasva. Sekoita taikinaan puolet jauhoista, sitten rasva ja loput jauhot vähitellen. Kohota kuumassa vesihauteessa noin 40 minuuttia.
Sekoita sokerit mikrossa pehmennettyyn voihin (ei sulaan).
Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi kreemiksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli jauhotetulla alustalla toisesta palasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pitkille sivuille vaniljakreemiä (noin puolet kreemistä). Taita reunat kreemin päälle. Levitä puolet voitäytteestä keskelle. Siirrä pitko varovasti foliopalan päälle ja siirrä folio leivinpaperille pellille. Tee sama toiselle puolikkaalle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.
Rasva sulaa uunissa, siksi alle kannattaa laittaa foliota. Jähmetä voitäyte jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Pitääkö taikinaa vaivata? Ja pitääkö kohottaa pitkoa ennen kuin paistaa?