26.4.2015
Chocolate chip cookies
200g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
3 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
1 tl soodaa
200-250g (tummaa) suklaata
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murenna suklaa veitsellä reilun kokoiseksi rouheeksi tai käytä valmista rouhetta (esim. Fazerin).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vatkaten taikinaan. Lisää lopuksi suklaarouhe (itse vatkasin tässä vaiheessa edelleen käsivatkaimella, myös yleiskone olisi huippukätevä kaveri).
Nosta kahden lusikan avulla pellille kokkareita. Huomioi, että keksit laajenevat paistuessaan.
Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, millaisen rakenteen kekseillesi haluat sekä keksien koosta – pidempi paistoaika=rapeammat keksit ja lyhyempi paistoaika=pehmoisemmat keksit.
Vinkki! Tumman suklaan sijaan voit käyttää esimerkiksi 150g tummaa suklaata ja 100g valko- tai maitosuklaata! Tällöin keksit eivät ole laktoosittomia.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Onpas kiva ohje. Keksinälän yllättäessä menee kokeiluun 🙂