26.4.2015
Omenasosepiirakka
Pohja
150g margariinia (laktoositon)
1dl sokeria
1 kananmuna
2dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
1dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
Täyte
2,5dl omenasosetta
Päälle
50g margariinia (laktoositon)
1dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
3/4 dl Myllyn Paras erikoisvenhäjauhoja
4rkl sokeria
½ rkl kanelia
Aloita laittamalla uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Aloita sulattamalla margariini hellalla tai mikrossa ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Sekoita sokeri ja rasva hyvin keskenään. Sekoita kananmuna rivakasti sokeri-rasva seokseen
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
Voitele piirakkavuoka pehmeällä huoneenlämpöisellä margariinilla (n. 20g) sormia ja talouspaperia apuna käyttäen. Jauhota vuoka korppujauhoilla.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille vehnäjauhotetuilla sormilla. Levitä pohjan päälle omenasose.
Valmista muruseos sekoittamalla sulatettuun margariiniin muut aineet ja ”murustele” seos piirakan päälle.
Paista uunin keskitasossa noin puoli tuntia.
Nauti valmis piirakka hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Jos tämä ei ole mahdollista, toimii piirakka myös erittäin hyvänä jälkkärinä esimerkiksi maasto-olosuhteissa nuotiolla grillatun makkaran jälkeen. Kylkeen nuotio-pannukahvia!
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hunajatimjami ei ole tainnut huomata kysymyksiä, mutta netistä löytyneeseen toiseen ohjeeseen vertaamalla päättelen maidon määräksi 2 rkl.