17.1.2014
Pohja:
5 munaa
2 1/2 dl tavallista sokeria
2 1/2 dl fariinisokeria
7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia (tai maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl auringonkukkaöljyä tai tavallista rypsiöljyä
n. 1 rkl siirappia
n. 7 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus:
100g huoneenlämpöistä voita
200g tuorejuustoa (Philadelphia)
400g tomusokeria
Päälle pähkinärouhetta (esim. saksanpähkinä).
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää vaahtoon kuivat aineet, öljy, siirappi ja porkkanaraaste.
Paista pohjaa 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Sekoita kuorrutuksen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä pähkinärouhetta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Tällä ohjeella on tullut tehtyä usein. Tulee täydellinen piirakka. Pähkinäallergioiden vuoksi pintaan olen laittanut välillä strösseleitä välillä porkkanasokerimassa koristeita tms. Muuten tehnyt ohjeen mukaan.