Kesäkuun vinkki
Tämän kertainen vinkki liittyy juustokakun koristeluun. Välillä lukijat harmittelevat, kun vaivalla taiteillut koristeet muuttuivatkin kiilteen päällä vetiseksi mössöksi. Itsekin olen kantapään kautta oppinut, että kiilteen päältä voi marsipaani-, sokerimassa- ja pikeerikoristeet unohtaa. Myös useimmat karamellit sulavat nopeasti. Mikä avuksi?
- Pursota kiilteen pinnalle kermavaahtoa ja asettele koristeet sen päälle. Kerma toimii eristeenä eikä sulamista tapahdu.
- Käytä kermaa itsessään koristeissa. Esimerkiksi kermaruusut ovat näyttäviä koristeita.
- Panosta kiilteen kanssa suklaakoristeisiin ja -pursotuksiin. Suklaa ei tykkää huonoa kiilteestä. Suklaarouheella tai -lastuilla saa helposti ilmettä kakun pinnalle. Myös suklaan tapaan käytettävät Candy melts -napit soveltuvat hyvin kiilteen kanssa.
- Hyödynnä kesällä tuoreita marjoja ja talvella hedelmiä.
- Jätä kiillekerros pois. Suoraan täytteen päällä koristeet kestävät paremmin. Tällöinkin kannattaa kuitenkin ajoittaa koristelu mahdollisimman lähelle tarjoiluhetkeä.
- Lisää ideoita ja edellisten vinkkien käytännön toteutuksia löydät Juustokakut-osiosta.
pellavapaita: itse en muista suoraan kiilteen päälle pursottaneeni. Uskon, että säilyvät hyvänä varsinkin valmiina koristeina. Asian voi varmistaa, kun laittaa koristeet päälle lähempänä tarjoilua. Rakenne on tosiaan sulana hieman valkosuklaata paksumpaa. Rypsiöljyllä voi tarvittaessa ohentaa.