Pursotustaidot ovat tärkeässä osassa niin kakkujen kuin muiden leivonnaisten koristelussa. Viime vuosina erilaisten tyllojen yleistyminen on tehnyt näyttävien pursotusten loihtimisesta entistäkin helpompaa. Muffinssit ovat harjoittelun kannalta hyvä valinta, sillä jokainen niistä voi olla yksilö, kuten tässäkin asetelmassa nähdään. Upein kokonaisuus syntyy yhdistämällä useampia sävyjä, esimerkiksi kaksi saman värin tummuusastetta (tässä vaaleanpunainen ja pinkki) ja yksi tehosteväri (tässä vaaleanvihreä).
Pursotuskerman voi valmistaa monella eri tavalla. Yksinkertaisimmillaan se on sokerilla maustettua vispikermaa. Näissä kukkapursotuksissa halusin esitellä pari erilaista pursotuskermaa, jotka muodostuvat kerman ja rahkan seoksesta. Se on hyvä ratkaisu silloin, kun kermaa tulee leivonnaisen päälle tuhti kerros, jolloin pelkkä kermavaahto voi tehdä kokonaisuudesta raskaan. Rahka raikastaa ja maustetulla rahkalla voit puolestaan muunnella makua kulloiseenkin leivonnaiseen sopivaksi.
Marika : Ihan tarkalleen en osaa määrää sanoa, en kuitenkaan usko sitä tarvittavan enempää kuin tavallista sokeriakaan. Testaa maistele ja lisää sitten jos mielestäsi maku ei ole tarpeeksi makea
Itse ainakin koen, ettei muffinssien pursotusten tarvitse överimakeita ollakaan, kun monesti se muffinssi on jo makea!