Legendaariset Pihlaja-makeiset tunnetaan paremmin kettukarkkeina. Tämä klassikkomakeinen herättää varmasti teissä lukijoissakin paljon muistoja ja tarinoita. Minä sain ensimmäisen kettukarkkini päiväkodissa joulukalenterista. Muistan elävästi, miten hartaasti odotin omaa vuoroani, joka venyi ja venyi lähelle joulua. Lopulta kalenterissa roikkui enää muutama pussukka ja sitten oli minun päiväni. Kuinka onnelliseksi yksi karkki minut tekikään! 🧡
Kettukarkkien marmeladimainen koostumus sopii myös leivontaan. Voit keittää niistä herkullisen omenamarmeladin, joka sopii myös pikkuleipien täytteeksi. Tässä ohjeessa marmeladi kruunaa toisen klassikon, aina yhtä herkullisen aleksanterinleivoksen. Tämä juhlava leivos muuntuu kuorrutteen väriä vaihtamalla eri sesonkeihin. Nyt valitsin kuorrutteeseen keltaisen – tietenkin kettukarkkien kääreen mukaan. 🌞 🟡 🌝 💛
Kinuskikissa: Kiitos 😊
Juuri niin; kuorrutuksen on parempi olla tönkköä aluksi, koska nesteen lisäys tipottain saa aikaan passelin notkeuden lopulta.
Vaihekuvissa näkee hyvin mallin 👌🙂